10 april 2021

Torrentsite YTS betaalt meer dan een miljoen dollar

Door Redactie

YTS is eigenlijk de meest populaire torrentsite op het internet. Afgelopen week heeft YTS weer een andere piraterijzaak ‘afgehandeld’ door in te stemmen met een claim van in totaal $ 1.050.000 aan schadevergoeding, meldt TorrentFreak.

De rechtszaak tegen YTS is aangespannen door een groep van zeven gerelateerde filmbedrijven, waaronder Venice PI LLC, MON LLC, Millennium Funding Inc., Bodyguard Productions Inc., TBV Productions LLC, UN4 Productions Inc. en Hunter Killer Productions Inc.

Wanneer auteursrechthebbenden een rechtszaak aanspannen tegen websites zoals the Pirate Bay, dan doen ze dat vooral met het doel om de website permanent te sluiten. Dit zijn vaak langdurige en slopende processen.

In het geval van YTS mocht de torrent-website echter online blijven zolang deze de zeven filmbedrijven de schadevergoeding van ruim 1 miljoen dollar betaalt. Verder moet YTS er alles aan doen om te voorkomen dat auteursrechtelijke bestanden van de 7 genoemde bedrijven niet op YTS terecht komen.

Deze vereffeningsmethode werd eerder openbaar toen Kerry Culpepper, een advocaat uit Hawaï, die werkt voor Millennium Films, Voltage Pictures, en verschillende van haar dochterondernemingen een deal sloten tussen YTS en andere filmbedrijven.

Volgens het toestemmingsvonnis dat enkele dagen geleden door de federale rechtbank van Hawaï is ondertekend, zijn de YTS-operator en een aanverwant bedrijf overeengekomen om $ 150.000 aan elk bedrijf te betalen, wat neerkomt op een totaal van $ 1.050.000 aan schadevergoeding.

Het toestemmingsarrest vermeldt een persoon genaamd Senthil Vijay Segaran en het bedrijf Techmodo als de YTS-operators. Segaran is dezelfde persoon die in het verleden ermee had ingestemd om verschillende torrents met links naar films van Millenium en Voltage Films uit YTS te verwijderen.

Naast het betalen van meer dan $ 1 miljoen aan piraterijschade, voorkomt de uitspraak ook dat de operator van YTS torrent-bestanden met betrekking tot de zeven filmbedrijven distribueert en / of promoot.